top of page

Mojih deset novogodišnjih odluka

Vrijeme je za novogodišnje odluke. Što ću si ove godine obećati?

Neću si samo obećati kako ću krenuti ponovno trčati i smanjiti unos čokolade u tijelo. Želim si obećati bolje komunicirati sa svima oko mene. I na poslu i kod kuće, i pisano i govorno. I na društvenim mrežama i u živo.


Photo: Pexels/Engin Akyurt


Telefon mi neće biti na stolu dok pričam s drugima.


Kad mi je telefon na stolu kao da drugima kažem da sam spreman prekinuti komunikaciju čim čujem da mi stiže poruka ili obavijest s društvenih mreža. Koliko volim da me slušaju dok govorim toliko je važno drugima da imaju moju pozornost.


Bit ću mudar s korištenjem društvenih mreža.


Neću napisati sve što mi padne na pamet. Neću objaviti svaku stvar koja mi se dogodila, neću trolati niti svakom loncu biti poklopac.


Radit ću na prezentacijskim vještinama.


Uvijek želim da moja ideja dopre do publike, da utječem na kolege i ljude oko sebe. Poradit ću na svojim vještinama kako bi me drugi razumjeli i izgledati dobro pri tome.


Neću spamati druge.


Gumb „odgovori svima“ koristit ću samo kad je to nužno. Ni sam ne volim spam u svom sandučiću, pa ga neću ga raditi drugima. Duhovite memeove djelit ću samo s onima s kojima sam jako dobar.


Govorit ću što mislim.


Ako ne budem govorio na sastancima ni moji nadređeni niti kolege, kao ni klijenti neće znati što ja znam i što mislim. Što ranije kažem svoje ideje i mišljenje na nekom sastanku to je bolje za mene.


Osvojit ću prostor.


Više ću raditi na tome da upravljam prostorom oko sebe. Pazit ću što nosim na sebi, sigurnim koracima ću hodati kroz hodnike i ulaziti u prostorije. Sigurno i čvrsto ću se rukovati s drugima. Ako osjetim nervozu govorit ću si pozitivne stvari.


Bit ću dovoljno glasan, ali neću galamiti.


Pratit ću koliko sam glasan, čuju li me drugi ili sam im preglasan. Snažan glas može mi pomoći no preglasan mi može odmoći.


Neću biti preskroman.


Prijavit ću se za nagrade. Profesionalne nagrade i nagrade koje mogu dobiti u zajednici mogu ojačati moj kredibilitet i mogu ojačati moju promociju. Neću se sramiti niti umanjivati ono što radim.


Pomagat ću drugima.


Svi volimo raditi s onima koje poznajemo, volimo i vjerujemo im. Iako je to toliko logično često to zanemarujemo i ne njegujemo naše odnose. Pozdravljajmo jedni druge i upoznajmo nove ljude. Smješimo se, koristimo riječi „molim“ i „hvala“. Pomozimo drugima i kad nam se čini da to nije nužno. Povežimo se s novim ljudima i onaline i u živo.


Zahvaljivat ću se drugima.


Slat ću poruke zahvale. Svakome ću pokazati zahvalnost za njihovu dobrotu. Na svaki poziv, kavu ili ručak poslat ću „hvala ti“.

Samo ovih deset stvari učinit će me boljim . A dobro će se uvijek vratiti.

Comments


bottom of page