question-mark-1872634_1920.jpg

Pravila privatnosti

Communicato poštuje privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova pravila o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na našim internetskim stranicama .

Molimo da pažljivo pročitate naša pravila o zaštiti privatnosti kako biste dobili jasnu sliku o tome kako mi prikupljamo, koristimo, štitimo ili na drugi način rukujemo identificirajućim podacima.

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovim pravilima te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

 

Kako bi održao funkcionalnost internetskih stranica i omogućio usluge koje korisnici traže, Communicato na ovoj web lokaciji može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetskih stranica moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: Ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj.

Upisom osobnih podataka ili prilaganjem dokumentacije u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Prikupljamo i podatke o Vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati Vaš tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica.

Prikupljamo i podatke o klijentu i izvan ovog web-mjesta, na temelju obrazaca upitnika uz suglasnost klijenta i u svrhe navedene u tim obrascima.

Te podatke, kao i podatke koje je saznao na osnovi pružanja usluga klijentima i u obavljanju poslova s pojedinačnim klijentom, mi obrađujemo u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja web stranica i pružanja željenih usluga te kako bi Vam pružio informacije o proizvodima ili uslugama koje možete koristiti.

Možemo koristiti navedene podatke kako bi Vam pružio učinkovitiju korisničku uslugu, olakšao korištenje web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web stranica Vašim osobnim sklonostima i interesima.

Ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne posuđujemo popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, možemo dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: Izradu statističke analize, omogućavanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Informiramo Vas da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama.

Prilikom registracije ili naručivanja na našim web stranicama, ovisno o slučaju, može se od Vas tražiti da unesete Vaše ili pak druge podatke kako biste nam pomogli omogućiti Vam da na pravi način doživite iskustvo korištenja naših stranica.

 

Osobne podatke prikupljamo na slijedeći način:

  1. Prilikom registracije radi korištenja naših usluga i to: ime i prezime, e-adresa

  2. Prilikom prijave na newsletter: e-adresa

  3. Neke osobne podatke prikupljamo jer smo dužni radi poštivanja zakonskih i podzakonskih propisa. Tako je npr. Zakonom o računovodstvu, Zakonom o PDV-u, Zakonom o fiskalizaciji prometu gotovinom, Općim poreznim zakonom propisano koje podatke treba sadržavati račun te ćemo od vas biti dužni prikupiti sve podatke kako bi osigurali valjanost ispostavljenog računa.

  4. Kada nam Vi podnesete prigovor, reklamaciju ili upit

  5. Putem privole za izravni marketing koja može biti dana npr. putem e-maila ili neposredno potpisivanjem obrasca privole

Osobne podatke ćemo čuvati u obliku koji omogućuje identifikaciju samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju ili koliko pojedini propisi naše zemlje nalažu voditelju obrade čuvanje osobnih podataka. Osobni podaci se mogu pohraniti na dulje razdoblje pod određenim propisanim uvjetima kao primjerice u statističke svrhe, u svrhe arhiviranja u javnom interesu.

U slučaju kada Vaše podatke obrađujemo temeljem privole, ukoliko opozovete danu privolu prestat ćemo obrađivati Vaše podatke te ih više nećemo upotrebljavati u dane svrhe, no to može rezultirati nemogućnošću korištenja nekim dodatnim pogodnostima koje su vezane za njih.

Molim da uzmete u obzir da Vaše podatke nećemo brisati u navedenim vremenskim intervalima, ukoliko je pokrenut postupak prisilne naplate neplaćenih dospjelih potraživanja ili ako je pokrenut drugi postupak, tada će osobni podaci biti brisani po konačnom okončanju istog postupka odnosno po zastari tražbina u skladu s propisima kojima se uređuju obvezno-pravni odnosi.

Isto tako, ukoliko se radi o osobnim podacima koji su prikupljeni u svrhu zaključenja ugovora (npr. ugovor o pružanju usluga), takve ugovore ćemo radi zaštite naših i Vaših prava i interesa čuvati još 5 godina od njihova zaključenja i/ili izvršenja.

 

Mi možemo koristiti podatke prikupljene od Vas kad se registrirate, dogovorite sastanak ili koristite određene druge sadržaje web stranica isključivo u svrhu radi koje su osobni podaci dani.

Naša internetska stranica štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Sigurnosna kopija (backup) Vaših osobnih podataka pohranjena je na sigurnom poslužitelju (server) i može joj pristupiti samo ograničen broj osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su u obvezi čuvati takve podatke povjerljivima.

Mi primjenjujemo čitav niz sigurnosnih mjera kad god korisnik ispostavi narudžbu, unese, podnese ili pristupi svojim informacijama kako bismo održali sigurnost Vaših osobnih podataka. 

Prigovor vezan za obradu Vaših osobnih podataka imate pravo uputiti nama i i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

 

Na internetskim stranicama primjenjuju se kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojima se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice društva More studio ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice se služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Vi možete podesiti da Vas računalo upozori svaki puta kad god se šalju cookies, ili pak možete odlučiti isključiti sve „cookies“. Ukoliko isključite opciju cookies, neke funkcije koje poboljšavaju učinkovitost korištenja web stranica bit će onemogućene, a neke od naših usluga neće raditi potpuno ispravno.
Međutim, i dalje možete ispostavljati narudžbe i koristiti usluge.

 

Kako biste bolje razumjeli kolačiće i kako ih kontrolirati, u nastavku možete saznati koje vrste kolačića postoje te koji se koriste na web stranici.

Kolačići od prve strane (first party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj instalirala organizacija čiju web stranicu posjećujete poznati su kao kolačići “prve strane”.

Kolačići treće strane (third party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj web stranicom koju posjećujete instalirala druga organizacija poznati su kao kolačići “treće strane”. Primjer kolačića “treće strane” je kolačić koji je postavila tvrtka specijalizirana za analitiku web stranica (primjerice, Google Analytics) koja vlasniku web stranice daje podatke o broju osoba koji posjećuju istu.

Stalni kolačići (persistent cookies)

Stalni kolačići ostaju spremljeni na vašem uređaju i nakon zatvaranja web preglednika. Uz pomoć ovih kolačića web stranice pohranjuju podatke kako bi vam se olakšalo njihovo korištenje. Primjerice, web stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke zapamtit će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu.

Privremeni kolačići (session cookies)

Privremeni kolačići uklanjanju se s vašeg uređaja u trenutku zatvaranja web preglednika u kojem ste pregledavali web stranicu. Pomoću ovih kolačića stranice pohranjuju privremene podatke koji služe za njezino ispravno funkcioniranje.

 

Mi ne prodajemo, trgujemo niti na drugi način prenosimo vanjskim stranama Vaše osobno identificirajuće podatke, te niti jedna treća strana neće imati pristup takvim podacima.

 

S vremena na vrijeme mi možemo na našim web stranicama uključiti ili nuditi proizvode ili usluge treće strane. Ove internetske stranice trećih strana imaju zasebna i neovisna pravila o zaštiti privatnosti. Mi stoga nismo odgovorni i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj i aktivnosti takvih povezanih web stranica.

Neovisno o tome, namjera nam je zaštititi integritet naših web stranica i pozdravljamo svaku povratnu informaciju koju nam dostavite o tim web stranicama.

Mi poštujemo signale zabrane praćenja i stoga ne pratimo, ne postavljamo cookies niti koristimo oglašavanje kada je postavljen mehanizam preglednika na opciju Do Not Track (DNT).

Također je važno primijetiti da mi trećim stranama ne dozvoljavamo provođenje bihevioralnog praćenja korisnika.

Mi ćemo s Vašim osobnim podacima postupati sukladno svim važećim propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

More studio čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom ili je dana vaša privola.

 

Ako imate bilo kakva pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka, možete nas kontaktirati.